En blogg om arbeidsliv i Norge og Europa

Nyhetene kan melde om nedgangstider og høy arbeidsledighet, men det har aldri vært så lett for folk i Norge og Europa å skaffe seg spennende jobber hvis man er villig til å se seg litt omkring. Det europeiske arbeidsmarkedet har lenge vært åpent for alle medlemmer av Schengen, slik at alle som kommer fra et land innenfor området fritt kan bosette seg å jobbe hvor som helst innenfor unionen. Mange av oss i Norge ofte opplever dette mest som arbeidsinnvandring fra Øst-Europa, er det mange nordmenn som nå velger å bosette seg og arbeide i andre land.

Vi har mange grunner for å flytte på oss for å jobbe. Mange flytter til andre land der man kan få mye bedre betalt for sine ferdigheter, men andre er ute etter andre ting, som f.eks. å leve i en annen kultur, eller for å komme seg vekk fra det de anser for å være et litt for kjedelig klima.

De forskjellige landene i eurosonen har store forskjeller når det kommer til arbeidsliv og arbeideres rettigheter. Her på fagligvev.no vil vi presentere nyheter og saker om arbeidsmarked i Norge og Europa, og møte forskjellige folk som jobber andre plasser enn de kommer fra.